DogBasics > Algemeen > Onze honden

Onze honden

Paddy

Sinds 31 mei 2013 hebben we Paddy in ons bezit. Paddy is een Australian Sheperd, tri-colour. Het is wederom een teefje. We hebben even getwijfeld of dat een goede zet zou zijn, omdat na de dood van Cisco, het roedel een beetje uit balans is. Er is geen duidelijke leider, zodat ik zelf dacht dat een reu zich makkelijker zou onderwerpen aan de dames dan een teef. Maar de beslissing is toch weer op een teefje gevallen.

Paddy is een pittige dame, die door de fokster, Els Ruiten, super goed gesocialiseerd is. Paddy is  voor niks of niemand bang. Het zou me niet verbazen dat zij straks het leiderschap op zich neemt. Ze zal in de loop van de tijd gaan speuren en waarschijnlijk ook behendigheid gaan doen. Maar zover zijn we nog niet, eerst lekker pup zijn en dan zien we wel verder.

Izzy

Izzy is de dochter van Dipper. Ze is geboren 31 mei 2011 als laatste van 6 pups. Ze heeft 4 uur op zich laten wachten! Het is een leuk open hondje en voor de duivel niet bang. Ze past goed in ons roedeltje. We hebben voor haar gekozen omdat Dipper hier het meeste mee op had en Izzy trok ook meteen erg naar ons, dus was de keuze snel gemaakt. En haar stipje op het koppetje maakt dat ze een beetje bijzonder is!!

April 2012

Izzy wordt bijna 1 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een lief aanhankelijk hondje maar laat de kaas niet van haar brood eten. Ze is net als haar moeder vi nig als haar iets iet bevalt aan andere honden maar ze stelt zich zeer empathies op met pups. Zijn deze bang gaat ze hier heel rustig mee om en stelt ze gerust. Zijn ze brutaal zet ze die op een goede manier op hun plaats. Een beetje zoals Jessy dit kon. Heel mooi om te zien. Ik ben gestart met behendigheid met haar bij High Five.

Juni 2013

Izzy doet het goed met behendigheid. Haar gedrag naar pups is veranderd en ik laat haar nu niet meer zo snel bij pups. Ze corrigeert vaak te heftig.Het is een heerlijk hondje die zo kan rennen als we gaan wandelen. We vragen ons soms af of ze wel normaal kan lopen!!

Izzy is helaas veel te vroeg gestorven ten gevolge van een pancreas ontsteking 29-12 2021

Babbe

Babbe is geboren op 3 juli 2010. Ze is een vastgotaspets of te wel een zweedse Valhund of te wel een zweeds herdershondje.
Ze worden gefokt voor koeien en paarden te drijven. Daarbij hebben ze het voordeel dat ze kort op de pootjes staan zodat als er een paard of koe zou schoppen dit over hun heen gaat.
Het zijn allerte, waakzame hondjes die graag willen werken. En dat gaan we ook doen. Als ze de leeftijd heeft ga ik behendigheid met haar doen en Marcel reddingshondenwerk.
Je ziet ze niet zo vaak dus een hondenschool is natuurlijk wel de mogelijkheid om bekendheid te geven aan dit ras.
Ze is een levendig hondje die het heel goed kan vinden met Dipper.

Haar stamboomnaam is Electra en dat is niet voor niks. Ze houdt je wel bezig!!

April 2012

Behendigheid bleek geen succes voor Babbe. Met reddingshondenwerk gaat het heel goed. Zij was een fijne (pleeg) moeder voor de pups van Dipper en kan het uitstekend vinden met Izzy. Volgend voorjaar gunnen we haar het plezier van een eigen nestje als blijkt dat ze geschikt is om een nestje te krijgen.

Juni 2013

Babbe is vorig jaar na een baarmoederontsteking gesteriliseerd, dus een nestje zit er voor haar niet in. Ze is uitgegroeid tot een hele stevige teef waarbij we echt moeten opletten dat ze niet te dik wordt. Ze doet speurwerk en doet dit goed. Het heeft even geduurd voordat ze tot dit nivo kwam maar nu is ze onverstoorbaar. Ze heeft een eigen willetje en een heel andere hond dan Izzy en Dipper. Op haar manier heel lief, zoals ze Izzy bemoederde en Paddy nu ook, is zo mooi om te zien, maar ze kan ook erg doordrammen, waarbij ze door steeds tegen je aan te springen en in je enkels te bijten, haar aandacht wel krijgt. Een hond met karakter!!!

Dipper

Dipper is een red border collie geboren op 16 januari 2008 (zie Red Border Collies). 8 Maart is ze in ons gezin gekomen Ze was toen 7 weken en 3 dagen. 2 weken erna ben ik voor het eerst met haar naar Pergamijn geweest. Mijn bedoeling is om met Dipper te gaan werken. Bij verstandelijk gehandicapten of mensen met een andere beperking. Maar ook behendigheid. We trainen sinds ze een jaar is bij High Five een hondenclub die alleen behendigheid doet.

April 2012

Nadat Dipper de pups heeft gekregen en groot gebracht ben ik weer gestart met behendigheidstrainig maar in de winter bleek dat ze waarschijnlijk bekkeninstabiliteit heeft door de bevalling. Met behulp van Fysiotherapie zijn we nu langzaam weer gestart met trainen en hopelijk blijft het goed gaan, want ze vindt het heerlijk om te doen en ze doet het heel goed. Ze werkt goed vooruit en geconcentreerd.

Juni 2013

Dipper heeft eigenlijk geen last meer gehad van haar bekkeninstabiliteit maar de laatste weken mankt ze soms achter. Behendigheid is een sport die veel vergt van de fysieke krachten van een hond en ik heb besloten om met haar te stoppen. We hebben enkele lokale wedstrijdje gelopen en veel plezier hieraan beleeft maar ik wil niet dat ze haar verdere leven last van haar rug of poten blijft houden.

Dipper is op 14 jarige leeftijd overleden 22-08-2022