DogBasics > Cursussen > Recreatief mantrailcursus

Recreatief mantrailcursus

Op woensdagmorgen is de cursus mantrailen van 10.00 tot 12.00 uur. Op vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur.
Iedere hond kan snuffelen en sporen volgen.
Er wordt in groepjes van 5 of 6 personen gewerkt op verschillende locaties. Dat zal in het begin bosgrond zijn maar dat wordt later ook op asfalt, in een rustige omgeving maar later ook in drukke winkelcentra.
De cursus wordt zo opgebouwd dat het voor de hond een leuk “jacht”spel wordt.

Mantrailen is het volgen van de geur van 1 persoon. Iedere cursist heeft een geurvoorwerp bij zich. Zakdoek die hij bij zich gedragen heeft, sjaal, petje . Evenals een super lekkere beloning voor de hond in een doosje. De hond wordt door "het slachtoffer" gemotiveerd om hem te zoeken. Laat hem de beloning ruiken rent weg en laat het voorwerp vallen. De hond ziet dit als een leuk spelletje en zal die persoon gaan zoeken. Zo wordt het spelletje aangeleerd. De resulaten zijn verbluffend.

In de zomerperiode wordt er ook op een avond getraild . Vraag info via mail

Bij Dogbasics kunt u maximaal 2 seizoenen mee doen. Daarna zult u op zoek moeten gaan naar een van de vele andere mantrailgroepen. Mijn kracht zit in het aanleren van verschillende takken van hondensport. Ook wil ik graag de puppyeigenaren die bij mij de puppy cursus gedaan hebben de gelegenheid geven om aan deze geweldig leuke sport te "snuffelen"